امروزه از مصالح بسیاری به منظور پوشش کف و دیوارهای ساختمان استفاده میشود که یکی از پرکاربردترین این مصالح کاشی سرامیک میباشد. سرامیک جزء مصالحی ست که در حمام, آشپزخانه, حیاط, گلخانه, حیاط خلوت, نمای ساختمان و حوض های تزیینی مورد استفاده قرار میگیرد. ساختار کاشی سرامیکی از ترکیب سه ماده ی زیر تشکیل میشود:
کانی رسی کائولینیت : به دلیل نبودن اکسید آهن در این نوع کانی دمای ذوب آن پایین بوده و رنگ آن سفید رنگ است.
مواد غیر پلاستیک، کوارتز (سیلیکا SiO2): این ماده, ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی شیشه میباشد که از سختی و دیرگدازی بالایی برخوردار است.
فلدسپات: همان آلومینو سیلیکات بدون آب است که کاربرد زیادی در ساخت چینی دارد.
ویژگی های کاشی سرامیک
مقاومت بالا در برابر افزایش یا کاهش ناگهانی دما
مقاومت در برابر آتش, رطوبت و یخ زدگی
استحکام فیزیکی بالا
مقاومت فشاری بالا
سختی زیاد و مقاومت در برابر خوردگی
سیستم ساخت کاشی سرامیک
کاشی سرامیک ها به دو صورت تک پخت و دو پخت ساخته میشوند. در سیستم تک پخت, بدنه ی کاشی و لعاب آن به طور همزمان و در یک مرحله در کوره رولری پخته میشوند. در این روش بعد از اینکه کاشی ها پرس شدند وارد خشک کن شده, بعد وارد مرحله ی لعاب کاری و در نهایت وارد کوره ی رولری شده و پخته میشود. اما در سیستم دو پخت, دو روش برای ساخت کاشی سرامیک وجود دارد. روش اول که روش پخت در کوره های تونلی نام دارد, بعد از اینکه قطعات کاشی پرس شدند به صورت دسته ای روی هم جمع شده و توسط واگن به بخش خشک کن انتقال داده میشوند. سپس در آنجا پخته و لعاب زده میشوند. در روش دوم که پخت در کوره های رولری نام دارد, بعد از پرس نمودن کاشی ها آنها به صورت مجزا و انفرادی برای انجام مرحله ی پخت وارد کوره های رولری میشوند و سپس به بخش لعاب زنی انتقال داده میشوند. بعد از اینکه روی آنها لعاب زده شد باز به کوره های پخت رولری منتقل شده و لعاب آنها نیز در آنجا پخته میشود